11 år ung idag

2002 31 mars då hände något fantastiskt, då föddes vackraste jag. Den sötaste varelsen som gått på gröna ängar
 
 
Rätt söt va?
Idag har jag fått ha en ledig dag, jag har fått börja vara utan täcke i hagen nu på dagen å vet ni hur skönt det är, åsså kan man göra sådant som jag tycker är mysigt men min matte tycker inte att det är det (hon måste lära sig att uppskatta det goda i livet). Jag har rullat mig Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiii va skönt det är :)
 
 
Jag föddes i slutet av Mars . Jag är brun med några vita hår i pannan . Jag  är mycket lik min mormor i typen , Jag har ärvt mycket av min fars mentalitet och är lika nyfiken som min mor . Jag är av mera feminia typen med lätta rörelser och en enorm vilja. Jag har lätt för att lära och är väldigt intresserad av vad som händer. Jag är uppväxt tillsammans med Nachura, och vi har fostrat varandra väl.
 
På en av bilderna här ovanför där jag står och kikar ut genom hag räckerna där är min första kompis Nachura, eller första å första, min första kompis är ju min mamma Ekologia.

Vänner

jag har ju lovat att vis bilder på mina vänner, här kommer lite bilder på dem
 
Detta är Gotten, han är älst i vårat stall och är rätt cool, han är väldigt klok. Han bor i hagen alldeles brevid mig.
Luren här ovanför de är min favvo kille alla kategorier, han bor oxå i hagen brevid mig tillsammans med Gotten och Luren bor dessutom i lägenheten alldelens brevid mig. När vi går in för kvällen har jag lite svårt att få ro i min kropp förrens Lluren oxå är inne, då kan jag ta det lugnt och äta å så i lugn å ro.
Svante det är våran nykomling, han kom från skåne den 28 februari, Svante de e min favvo kille nummer 2, Svante bor i hagen just precis nedanför mig och Gotten+Luren, jag å Svante brukar hänga rätt mycke ihop nere i hörnan där alla våra hagar möts. Jag blir alltid så glad då han oxå ska gå in samtidigt som mig. Svante bara älskar mat, därför fick jag ingen vettig bild på honom, mulen i backenå plocki  plock.
Hidde han är störst i stallet och tillhör de yngsta, han är lite nyfiken på mig men jag gillar inte alls honom så personligen gör det inget att han har hagen lååångt från mig. Men han är i allafall lite söt, de e ju så att alla kan ju inte älska alla här i världen, tur att han har PrinZ som kompis både som lägenhets granna och som hag kompis, grabbarna ser ut att ha väldigt kul tilsammans i alla fall.
 
Sist men inte minst har vi Prinz, han tillhör oxå de yngsta i stallet. Bästis med Hidde och bor i samma hage som honom och h ar lägenheten brevid Hiddegubben. När han kom i höstas satte människorna honom i min.... jo ni läste rätt I MIN HAGE!!!! och de det gillade jag inte alls.... Bläääääääää men nu är det bra för han  har en ny kompis Hidde, fast de e klart står jag i stallgången och han kommer in så hälsar jag artigt åsså är de ju lite kul att ha sällskap i stallet.
 
Ja sen är det ju jag då men publicerar ingen bild på mig för de flesta vet nog hur jag ser ut.
Glad påsk imorgon fyller jag år :) hoppas att jag får något x-tra gott i min krubba då.

Febbi friiiiiiiiiiii :D

Wo hoooooo feberfri härligt, men jag har varit ledig idag eller ledig å ledig, jag å matte har gått en promminad, är jag utan feber i morgon oxå så ska matte tydligen ta med mig åsså ska vi skritta en tur. Det var egentligen tänkt ja först att vi skulle tävla i söndags, eller tävla å tävla jag har scenskräck, så det är nog mer som terapi, men men vi fick stryka oss pga luftvägs infektion.
 
På fredag var det tänkt att vi skulle vara  med på Robban Hoppning, men matte har bestämt att jag ska ta det lugnt i veckan jag har ju precis blivit feberfri. Ja jag berättade om stallets busfrö... Svante,  han var tuffaste killen i gårkväll å knasbollen skulle traska ut ut sin hage igen som han gjort flera gånger om dagen de senaste dagarna, i gårkväll gjorde han det igen, dock hade han nog inte räknat med att det denna gång var ström i trådarna... nå han kom ut ut hagen men har hållit sig på rätt sida i dag han kanske lärde sig den hårda vägen.
hare gött höstrutt

37,50och 38,1

Tja vad ska man säga varit lite bättre idag, så det går nog åt rätt håll. Hade 37,5 idag på dan å det är min normaltemp, nu ikväll hade den gått upp lite till 38,1 men det blir ju bättre i alla fall :).

Vi har en ny kille i stallet, Svante :) Han är busig han och hittar på nya upptåg varje dag, han har kommit på att han inte har någon ström i hans hage och är mestandela utanför och.... japp han mumsar å äter, en matglad kille som tycker att magen ska vara full hela tiden. nå jag ska gå å sova nu så kanske jag är ännu bättre i morgon, kommer att berätta mer om blandannat Svante, jo jag ska visa lite bilder sedan på mina andra stallkompisaar :)

38,7

jahopp 38,7 grader varm i kväll.... 38,8 i gårkväll, avanmäld från tävlingen å ja jo matlusten är kanske inte riktigt som den brukar vara men jag äter i alla fall, dricker massor, matte fyllde på 20 liter vatten åt mig vid 13 tiden idag, då hade jag druckit 20 liter sedan igårkväll klockan 19 då min vatten tunna fylldes full. nå det är ju viktigt att dricka då man har feber.
natt på er <3

Sjuk!!!!

Jag har blivit sjuk, hosta, feber och tjockt gulgrönt snor.... Luftvägsinflammation sa min doktor. Det är skönt med en egen doktor i stallet. Jag och min mattte som skulle tävla i Boden på söndag, nu blir det inget sådant för att jag är sjuk. så bjuder på en liten bildbomb på mig.... och så tycker jag synd om mig själv nu oxå...
Nu ska jag fortsätta att äta mitt hö och mitt Care4Life foder från Pavo ocå tycka synd om mig, puss på er where ever you are.

En härlig dag i februari.....

Ja nu var det ett tag sedan jag varit här, bjuder på årets första nakenbild, en dag i Februari, den 24 för att vara mer exakt, termometern gick upp till hela 10+grader å det var så underbart att få vara utan täcke för första gången på flera månader, bara stå å njuta i solen, gud så skönt.

I huvudet på Ekcellencjia

Ett arabiskt Fullblod, det är jag det eller Ekcellencjia (Exi) jag är född 2002. Här är lite tankar å funderingar och lite om mig å min matte. Det är tänkt att vi ska ut på tävlingsbanorna sen då både jag å min matte älskar att hoppa. Som sagt en blogg vinklat från ett annat håll

RSS 2.0