Jag och min mamma Ekologia

Straff?

tjolagnägg plast skägg, jag tror att jag blivit straffad!! I söndags var jag inge snäll med min nya tjej, jag lät mig inte fångas gissa om att jag kan reta någon till gallfeber Precis då man nästan ska ta mig då kastar jag undan huvudet å springer iväg, jag vet minsann då jag INTE har grimma på mig, då blir jag inte lättfångad hihihihi jag har lyckats att lura mina ägare och har skött mig bra ett tag, så när de släppte ut mig i hagen i söndags utan grimma då tänkte jag tjohooooo :). På söndag eftermiddag blev jag straffad :/ jag fick gå in i stallet också fick jag en sådan där läbbig nål i halsen aj, nå sedan fick jag gå ut igen och hahahah Star fick också en nål i halsen, undrar vad han hade gjort?

Nu har jag fått ha semester i 3 dagar eller semester och semester, vila kallar människorna det men jag fick i alla fall gå ut på en promenad igår med min andra Tjej hon som alltid är så himmlarns glad, det tycker jag om. Jag promenerade ner i diket åsså tog jag och plockade lite kvistar som jag tuggade på "tandpetare".

Imorgon torsdag ska jag få börja omma igång igen skrittning står på schemat ja jo också lättare trav.

Ska visa en bild på mig å min mamma senare.

This is me <3

Hoppat

Tjolahopp äntligen har jag fått hoppa, det var så längesedan ja exakt 2 månader å då gick det väl lite sisådär, jag testade min ryttare då nå så grymt mycket, men idag var jag samma underbara jag som när jag å min ägare hopp tränade tillsammans första gången. det var så jätteroligt vi började försiktigt då min ryttare inte riktigt visste om jag skulle sticka eller ej, ha ha ha först över liggande bommar sedan blev det 40 cm, 50 cm 60cm, 70cm och 80 cm och jag flyger, flyger över hindren, högt över :). Vilket team vi ska bli sedan.
Eftersom att jag inte hoppat på så länge så slutade vi vid 80cm och då det gick som bäst, de e bra för jag tycker att man ska sluta då det går som bäst.

Från det ena till det andra jag har fått nya grejer :) ett alldeles nytt sommar regntäcke kejsar rött, det fick jag prova här om dagen å va fint det var och idag fick jag ett alldeles nytt ulltäcke det var oxå så jättefint. Nu ska jag lattja ett tag till ute i min hage innan jag ska gå in för natten

Orka.....

Tänk att det finns sånna som inte har något annat att göra än att sitta och rätta och kommentera, det ända jag vill är att om du ska klaga på min blogg så är du då inte välkommen här. Jaja jag är då nog mogen att släppa det
men så som det är nu har jag stått i två dagar så jag hoppas att jag får bli riden idag då......annars har jag inte så mycket att säga så hej så länge =)

Svar på en kommentar!!!!!!

Kommentaren:
Anonym om Ny tjej:
Asså serriöst?
För det första en häst kan inte blogga.
För det andra så skriver du som du är 6 år.
För det tredje, så tror jag inte att det är hingstar du pratar om utan valacker.
För det fjärde så jävligt mycke stavfel.
Som sagt är ni verkligen seriös?

svar till en som tror hon/han är äldre än dem igentligen är
för det första om du inte gillar bloggen varför löser du den då????????, du kan ju läsa alla dom andra som handlar om nästan samma sak!!!!
för det andra jag tror inte att dom som läser inte fattar(undantag för dig)
för det tredje så är jag 110% på att det är hingstar, för jag tror inte att att man får ha en valack på en hingstuppvisning+ ägaren vet nog mycket bättre än du om det är en hingst eller valack
för det fjärde ska du inte säga något då du inte änns kan stå för din kommentar, alla kan missa och stava fel någon gång

A Horse Prayer

Ny tjej

Gnossa gnägg
Har ni oxå träns med inbyggda loppor? det har jag å det kliiiiiar då man får på det, ja fy vad det kan klia, klia klia, å kliaöverallt i hela ansiktet, fast det förstår nog inte ni människor, tänk er att ni har något riktigt stickit å sätter det i ansiktet.. gahhhhhhhhhh kliigt. jag försökte idag att få klia mig på en ny tjej som har pysslat med mig och som jag burit så fint på min vackra rygg. Men jag fick inte klia mig på henne heller.

Det började igår, jag såg matte å stormatte gå till stallet å de grejsade där med något, sen kom det en tjej som oxå gick i ni stallet efter en liten stund kom hon ut, jag tittade å konstaterade att det är inte till mig hon ska så jag fortsatte att titta drömmande bortåt Stars hage, vred mitt vackra huvud å kollade igen och konstaterade att nopp hon ska inte komma till mig... drömde mig åter igen bort en stund för att vrida på mitt ädla huvud å, hon kommer in i MIN hage alltså fatta in i MIN hage, jag tittar bort och låtsas som om ingenting kanske kanske har hon försvunnit då jag tittar nästa gång för hon har nog gått fel. Nääää hon kommer ju till mig det var ingen fantasi ju det var sant en ny spännande människa hmmm. Hon verkar snäll :-) jag följde med henne snällt till stallet där var min människo familj oxå alltså stormatte å lillmatte. Jag blev borstad å grejsad med hon var så försiktig med mig ( haha kanske någon jag kan testa å busa lite med)  sen berättade Lena hur jag vill ha det på  mitt rum, hur spånet skall vara så att jag inte ska få skav på hasorna hur mycket mat jag ska ha mm mm. Jag fick min sadel åsså de där förbaskade tränset som det garanterat bor loppor i gud så det kan klia.

Nya tjejjen skulle rida på mig jag älskar att få arbeta och jag lovar jag ska vara snäll, hon provade alla mina gångarter och jag tror att jag skötte mig exemplariskt jag försökte i allafall. skritt trav occå min mjuka underbara galopp liksom lite gunghäst aktigt, jag konstaterade i allafall att jag tror att jag tycker om henne och jag hoppas att hon tycker om mig oxå.
Hon kom till mig idag oxå men denna gång utan stormatte å lillmatte jag försöker att vara duktig men ja jag kunde bara inte att låta bli då vi red ut där borta vid det såkallade muminhuset där  ville jag bara testa en grej bara lite för att se om hon tolererar att jag kanske faktiskt vill göra som jag vill, jag å hon backade lite å grejjade men hon var tjurig å envis å ja jag är ju rätt snäll  så klart jag gjorde som hon ville. det var väl det som  var idag. Jo jag tycker om henne nu har jag mååååååånga människor som jag verkligen tycker om. Nu har jag helt säkert ledigt resten av dagen å nu får jag göra vad jag vill i MIN egen hage, fast nog hade det varit trevligt om någon av hingsterna hade varit hos mig för jag vill fortfarande ha en bebis.

avsluter även idag med en legend om hur vi skapades
Allah skapade hästen ur Sunnanvinden: "När Allah skulle skapa Hästen, sade han till Sunnanvinden, -Jag vill göra en varelse av dig, Förtäta dig. Och vinden förtätade sig. Strax uppenbarade sig ärkeängelen Gabriell och tog en handfull av stoftet och gav det till Allah, som av det skapade en mörk fux. Och han sade: Jag benämner dig Häst, jag döper dig till arab och jag ger dig myrans rödbruna färg, jag har hängt lyckan i din pannlugg, du skall vara de andra djurens Herre. Män skall följa dig vart du går, du skall vara lika snabb som förföljare som i flykten, rikedomar ska forslas på din rygg och du skall bringa lycka med dig. Sedan gav han hästen ärans och lyckans tecken, en vit stjärna i pannan."

Min runda gröna grej


Min runda gröna grej, jag tror att alla är avunsjuka på mig för att jag har en rund grön grej, Då jag får ha min gröna grej så stannar alla andra hästar upp å kommer så nära de vara kan i sina hagar å vill titta på min grej. Jag tror att de oxå vill ha en sånn... men nu är det min fast ja vet ännu inte riktigt vad människorna har tänkt att jag ska göra med den, nå det kanske visar sig, nu ska jag äta  Hö hö hö höööööö

Funderingar....

Snö = vit sand = sant, jag är ju en ökenhäst å gillar sand(tror jag) fast jag har nog aldrig varit i en riktig öken, men nästan nu är det ju vinteröken ute å det bästa av allt inga vattenpölar..... Vi Araber gillar inte att bli blöta om hovarna för vem sjutton har sett vattenpölar i öknen.....

Visste ni att..... Det arabiska fullblodet anses ofta som anfader till nästan alla världens hästraser då den ingår i eller har använts för att förbättra de flesta hästraser. Tur att JAG är en Arab, hur sjutton skulle alla andra hästraser sett ut utan oss.
Vi Araber är oxå världens äldsta framavlade hästras, de du alltså är vi mycket gamla eller ......  jag blir snart 10 år å full av sprudlande liv å bus, vet ni vad människorna har gett mig..... En stor rund grön grejj, jag får bara ha den ibland å då har jga buffat på den med mulen.... ska bli spännande att se vad i hela friden människarna har tänkt göra medd den, jag försöker att nonchalera den, men samtidigt så är jag ju så jäklarns nyfiken...

Igår hade jag killbesök inne i min hage, jag och, eller Star hade lyckats att he sönder snöret emmelan oss det var skoj så lännge det varade, sen komm människorna å lagade de  vi hade lyckats med.

Vet ni att vi Araber är tänkare, vi kan tänka själva och väntar inte nödvändigtvis på att en person ska ge ett kommando. Känsliga ryttare uppskattar och litar mycket på vår speciella egenskap. Om en ryttare däremot inte sammarbetar med oss Araber kan det leda till problem. Men oftast ligger felet inte hos oss känsliga Araber utan hos personen som rider oss.

Man kan inte tvinga oss Araber att göra någonting mot vår vilja, vi vill att du ska övertyga oss! Vi accepterar ingen form av orättvis eller hård behandling. Om vi Araber är tveksamma så gör vi motstånd eller räddar oss från hotet genom att fly.

avslutar idag med en av flera Legender om oss Araber.
Enligt legenden skapade Allah de arabiska hästarna med hjälp av de fyra vindarna. Araberna fick ande från Nordanvinden, styrka från Sunnanvinden, snabbhet från Östanvinden och intelligens från västanvinden. Medan han gjorde detta sa han: "Jag skapar dig, araben. Vid din pannlugg binder jag Seger i strid. På din rygg sätter jag rikedomar. Jag fäster dig som en av Jordens Skatter. Jag ger dig flykt utan vingar.

Oj oj oj been bizzy

Ojoj va jag varit upptagen med allt detta mulfirande, fast nu tror jag att det är slut, för idag plockades glitter, granris å den lilla julgranen bort i stallet....

Har ni missat de där hemska å förfärliga poffarna som poffa å lyste i luften för lite drygt en vecka sedan, då fick vi i stallet gå in lite tidigare för min matte sa att det är bäst för mig, asså bäst för mig? jag är ju världens tuffaste brud "harkel"  elle  ja ja inte för poffare å pangare då men annars så ÄR jag det!

Dan efter poffar å pangar natten då var det jätteläskigt, någon poffade å pangade på blanka eftermiddagen, jag å mina andra pållekompisar i hagarna runtom vi sprang som tokiga då det poffade å lyste rött alldeles ovanför våra hagar, vi hade alla panik!! Å inte blev det bätttre heller då en av dessa pofflysnade röda föremål landade i en av hagarna, nä fy så fruktansvärt, vi sprang alla som att det vore dommedagen, jag vet att en av de andra hästarna som aldrig förut varit rädd för dessa poffpangare nu var skitskraj:-/

Nå nu verkar det poffat klart " possitiva tankar" från det ena till det andra..... jag har testat lite nya saker... en dag så kom min matte å stormatte å tog in mig, ja de e ju i nge ovanligt... de ovanliga är att de tog på mig en grej tror de pratade om tolksele, de pillade å grejjade med den sedan hoppade min Jenny upp på mig å vi red ner på ridplanen  där kom min stormatte Lena å liksom satte fast ett lååååååååångt snöre i tolkselen sedan skulle jag gå, hmm det känndes lite konstigt det liksom spännde lite vid bringan, men inget jag brydde mig om, stormatte gick bakom mig å liksom lutade sig bakåt å jag gick frammåt, tokfian som tror att hon kan bromsa mig hahahaha, jag är mycke mycke starkare än den människan.
sen släppte hon å min jenny stannade å jag blev tvungen att stå stilla, vet ni hur tråkigt det är att stå stilla, tråkigt, tråkigt så himmlarns tråååååååååkigt. Stor,matte Lena tog på något på fötterna å började promminera med de grejjerna på  runt mig, ( mig och dig emellan hahahaha hon såg inte klok ut juh). sedan så tog hon linan igen å jag skille dra henne med de konstiga grejjerna på fötterna, TJOHOOOOOO jah kan ju å det var roligt å det gick ju så lätt, weeeeeeeeeeeeeee i skritt å trav skitskoj :-)  det ska vi visst göra fler gånger säger de det skall bli roligt :-).

En annan dag så gick jag till ridbanan med min Jenny "utan sadel"  kan ni fatta utan sadel, har ju haft en liten immige att jag inte kunde ridas utan sadel, hon är tuff min Jenny åsså är hon jättesnäll.... ja hon fick rida mig utan sadel å hon kittlades inte, det var kanske felet att den som tidigare försökt rida mig utan sadel kittlades.

I fredags var det rida runt byn  hihihi  jag var lite busug å tjorvig med Jenny jag kom på att jag ska backa för att se vad som händer, kanske vi vänder hem, jag vill ha en bebis det är 2 tjusiga hingstar i hagen brevid mig å jag vill ha en bebis NU!!!!!!!!!! brunst tror jag det kallas, men näppp min tuffa tjej blev sur på mig så det var bara till att fortsätta, men blev dock tvungen att prova attt backa i andra änden av byn, backa i full skrittfart ner i diket, nopp Jenny blidde sur på mig igen... ja ingen ide  lika bra att inse fakta, kommer nog fortare hem om jag är duktig till mina hingster....... JAG VILL HA EN BEBIS NUUUUUUUUU!!!!

I huvudet på Ekcellencjia

Ett arabiskt Fullblod, det är jag det eller Ekcellencjia (Exi) jag är född 2002. Här är lite tankar å funderingar och lite om mig å min matte. Det är tänkt att vi ska ut på tävlingsbanorna sen då både jag å min matte älskar att hoppa. Som sagt en blogg vinklat från ett annat håll

RSS 2.0