Film på Sary träning i januari

 

Jag har ramlat och foderbyte....

Tjolahopp full galopp.....
Ni får inte skratta för det var INTE roligt, tack och lov så finns det inte någon film eller bilder... shsssssssssssss jag viskar... jag har ramlat i hagen, svosch dök oladask i snön, det gick till så här... Chakiras matte skulle hämta henne från hennes haga( det är hagen brevid min) jag ville springa å se vart de skulle gå, till saken hörde att det kommit 15-20 cm nysnö så jag såg inte min gång där jag alltid går/springer vilket har gjort att den blivit guppig, detta såg jag inte och på något sätt har mina ben och fötter kommit i otakt med guppen så jaa... jag dök, ett moln av snö runtomkring mig, Chakira tittade ... vart i hela friden tog Exi vägen, jag tittade snopet upp från mitt snödyk å Chakira tittade på mig, allts snakka om skämmigt, jag är 11 år gammal snart och verkar som att jag är 4 och inte har koll på mina graciösa ben    hrmph. Nå nog om detta nu det är inget ni får sprida vidare hur i hela friden skulle det verka, jag har ju en immage att hålla uppe.
 
Idag hände något gott, mina mattar kom med en påse i handen till min hage, jag slutade genast äta mitt hö  för jag är nyfiken, va är det kom jag fram å försökte berätta, jag kikade nyfiket _Vad är det? Min matte tog å stoppade ner handen å upp plockade hon en näve med en massa gottigheter, åååååååå så underbart juvligt gott, stor matte tog oxå å stoppade ner händerna i påsen å formade sina händer till en skål med samma gottis i, gud så juvligt. Så berättade för mig att jag ska få byta foder, idag äter jag Kraft Grov 60, nu ska jag få äta Care4Life det innehåller 11 olika örter, eller som mina mattar säger Back to basic:
 
"För länge sedan betade hästar hela dagen på stäpperna, på jakt efter gräs och örter. Dessa levnadsförhållanden kan fortfarande ses på matspjälkningsapparaten:  en liten mage och en kraftigt utvecklad tjocktarm. Samtidigt får hästar mycket koncentrerat kraftfoder, relativt lite hö och vi gör allt vi kan att hålla örter borta från ängen… vilket i själva verket är onaturligt."
 
Växter kan göra märkliga saker
Det märkliga med växter är inte bara de föreningar som de innehåller, utan också deras regenerativa förmåga. Ta bort en gren från ett träd och det kommer inte att dö - snarare kommer det att regenerera genom att bilda nya grenar.
Växter är också fantastisk i självreparerande och själv-reproduktionen. Om du placerar en lämplig del av ett växt i marken (en "kapning"), så kommer det att utvecklas till en ny mogen planta med samma genomet som ursprungs växten "föräldern".
Utifrån detta perspektiv är växter odödliga och eviga.
 
Örtmedicin
En avgörande fördel med att använda medicin baserad på växter är att det inte är sammansatt av en enda enkel förening. Istället ingår ett komplex av aktiva substanser i växtbaserad-medicinen som påverkar hela kroppen.
 
Synergier
Blandningar av aktiva föreningar och unika komplex som härrör från hela växter är effektiva i låga doser på grund av deras synergieffekter. När vissa typer av växter och växtmaterial kombineras, förstärker de varandras effektivitet.

Örtblandningen är särskilt utvecklad för Pavo av en tysk örtspecialist. På vår anmodan har han sammanställt en blandning som påverkar följande system i hästens kropp.

  • Andning:                       lungor och luftrör
  • Insulinproduktion:         bukspottkörtel  
  • Avgiftning/bortförande av avfallsämnen: lever och njurar
  • Sund nedbrytning:        mage och tarm (men även lever och bukspottkörtel)
  • Immunsystem:              särskilt tarmarna
Kort sagt kan man säga att örterna renar kroppen och får den i balans igen.
 
Dehär tycker jag låter jättebra, nu längtar jag bara tills allt mitt Kraft är utbytt till C4L matte sa nämligen att vi inte skulle byta allt med en gång utan att min mage måste vänja sig, nåja jag vet nu ialla fall att jag får lite i min krubba ikväll och i min morgonhink i morgon  gud va gott vad jag längtar :G   Gnägg och adjö för idag
 
 

I huvudet på Ekcellencjia

Ett arabiskt Fullblod, det är jag det eller Ekcellencjia (Exi) jag är född 2002. Här är lite tankar å funderingar och lite om mig å min matte. Det är tänkt att vi ska ut på tävlingsbanorna sen då både jag å min matte älskar att hoppa. Som sagt en blogg vinklat från ett annat håll

RSS 2.0